Tips voor het verkopen van uw huis zonder makelaar

Makelaar

Tips voor het verkopen van uw huis zonder makelaar

Wanneer u een woning moet kopen zonder makelaar, bespaart u niet altijd geld. In de meeste gevallen betaalt de verkoper het honorarium van de makelaar bij het sluiten voor zowel kopers als verkopersmakelaars. U heeft echter enkele opties wanneer u een woning koopt zonder makelaar en u geen zin heeft in de rompslomp die gepaard gaat met het inschakelen van een makelaar. Als u geld wilt besparen, zijn er verschillende tips die u kunt volgen om u te helpen uw huis zonder makelaar te verkopen.

Wanneer u een huis koopt, kunt u aanbiedingen van meerdere kopers ontvangen, maar u kunt overwegen om slechts met één koper tegelijk contact op te nemen. Een makelaar vraagt vaak vergoedingen voor elke lead die hij stuurt, wat het kopen van een huis zonder makelaar erg duur kan maken makelaar utrecht huis kopen. In plaats daarvan, als u bereid bent om slechts één lead te nemen, kunt u de volledige commissie krijgen die aan een agent wordt betaald. Hierdoor kunt u alles in één keer betalen en bent u slechts verantwoordelijk voor één vast bedrag in plaats van meerdere.

Als u een huis probeert te verkopen zonder makelaar en u hoopt een hoger dan gemiddeld commissietarief te ontvangen, dan wilt u profiteren van alle juridische vormen die voor u kunnen worden ingevuld. Deze formulieren worden bekendmakingen genoemd en het is erg belangrijk dat u ze nauwkeurig invult. Als u deze formulieren onjuist invult, kan uw openbaarmaking worden afgewezen en dit kan van invloed zijn op uw vermogen om een hoger dan gemiddeld commissietarief voor uw huis te ontvangen.

Voor meer informatie zie: Paul Thijssen makelaars en taxateurs o.g.